Ga naar de inhoud
Home » Product info » Een scharnier van messing gebruiken in iedere sanitaire ruimte

Een scharnier van messing gebruiken in iedere sanitaire ruimte

Poseidon douchescharnier massief messing

De voordelen van een scharnier van messing zijn eindeloos

Het gebruik van massief messing voor douchescharnieren biedt talloze voordelen, waarvan duurzaamheid een van de belangrijkste is. Als we het hebben over duurzaamheid, is het grondmateriaal van het scharnier namelijk belangrijker dan vaak wordt gedacht. 

Scharnieren gemaakt van massief messing zijn in staat om langdurige blootstelling aan vocht en temperatuurschommelingen te weerstaan zonder te vervormen. Deze eigenschap maakt messing tot een ideaal materiaal voor douchescharnieren, waarbij het zijn kracht niet verliest, ondanks een zware belasting. Wanneer we het hebben over ons scharnier van messing, doelen we op een materiaal dat niet alleen een waarde toevoegt qua uitstraling, maar ook ongeëvenaarde duurzaamheid biedt. In tegenstelling tot andere opties zoals zink, vertoont massief messing geen neiging tot barsten of verslechtering na verloop van tijd. Hierdoor blijft het scharnier functioneel en aantrekkelijk gedurende vele jaren, wat resulteert in een investering die zijn waarde behoudt.

Natuurlijke weerstand tegen corrosie

Een ander essentieel aspect van messing douchescharnieren is hun natuurlijke weerstand tegen corrosie. In vochtige omgevingen, zoals die van een douche, is het risico op corrosie een reële zorg. Scharnieren die gemaakt zijn van massief messing, zoals die van Poseidon, zijn bestand tegen deze uitdagingen. Dit betekent dat ze niet alleen functioneel blijven, maar ook hun aantrekkingskracht behouden, zelfs na jarenlang gebruik.

Het belang van een scharnier van messing kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van de douche-installatie op lange termijn. Door te kiezen voor messing douchescharnieren investeren klanten niet alleen in directe functionaliteit, maar ook in toekomstige gemoedsrust.

De juiste bescherming met onze galvanische coating

Bij Poseidon maken we douchescharnieren van massief messing. Dat is een stevig materiaal dat er mooi uitziet, maar als je deze messing niet beschermt, kan het na verloop van tijd dof worden en er minder mooi uitzien. Het kan zelfs gaan roesten als het nat wordt.

Daarom geven we onze douchescharnieren een speciale beschermlaag, die we galvanische coating noemen. Dit is als een schild dat het messing beschermt tegen roest en dofheid. Hierdoor zien de scharnieren er niet alleen langer mooi uit, maar blijven ze ook langer goed werken. Met deze coating kan je kiezen welke kleur gewenst is voor jouw interieurproject. Zwart, goud, chroom, natuurlijk of zilver, de douchescharnieren passen in iedere interieurstijl.

Hoge belasting

Messing staat bekend om zijn sterkte, waardoor het een betrouwbare keuze is voor douchescharnieren die immers het hoge gewicht van deuren en glazen panelen moeten dragen. Staal is ook sterk, maar de combinatie van sterkte en corrosiebestendigheid van messing maakt het een ideaal materiaal voor dit doel. Zink is weliswaar geschikt voor sommige toepassingen, maar heeft mogelijk niet dezelfde sterkte als messing of staal, wat mogelijk kan leiden tot voortijdige slijtage en breuk.

Meer weten over ons aanbod?

Met de galvanische coating op onze douchescharnieren van Poseidon ben je verzekerd van een combinatie van stijl en duurzaamheid. Niet alleen beschermen we het messing tegen roest en dofheid, maar de coating maakt ook het schoonmaken van de scharnieren een fluitje van een cent. Gewoon een beetje water en zeep zijn genoeg om ze mooi te laten glanzen. Ben jij op zoek naar een scharnier van messing? Bekijk dan hier ons volledige aanbod! Bij Poseidon staan we garant voor hoogwaardige producten die jouw badkamer een upgrade geven en lang meegaan. Ontdek vandaag nog de perfecte douchescharnieren voor jouw badkamer!1 reactie op “Een scharnier van messing gebruiken in iedere sanitaire ruimte”

  1. Pingback: Montage douchedeur | Poseidon | 1-schroef bevestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *